fbpx

Gemiddeld  bij 212 beoordelingen

Chili Sin Carne

Deze nutritionele krachtpatser is één van mijn favoriete gerechten. Het bewijst dat je heerlijk kan genieten van alle volle smaken die bij een Chilli gerecht horen zonder dat er vlees aan te pas hoeft te komen. 

Dit gerecht is gezond, voedzaam en zeer eenvoudig te maken. 

Je kan het serveren met bijv rijst, quinoa, zoete aardappelen,tortilla’s of je kan er gevulde paprika’s uit de oven mee maken.

Benodigdheden voor 4 personen :

  • 1 grote rode ui fijngesneden 
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 takjes bleekselderij fijngesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree.
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ halve theelepel chilipoeder
  • 1 pak vegan basis rulstukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 blik gepelde tomaten
  • 1 blik zwarte of kidney bonen 
  • 1 klein blikje mais
  • 1 glas groentebouillon
  • Snufje zout en peper
  • Olijfolie 25ml

Bereidingswijze :

  1. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden bleekselderij, knoflook, ui en koriander. Na een paar minuten tijd voeg je de kruiden en tomatenpuree toe en roer je dit geheel nog even goed door op laag tot middelhoog vuur. 
  2. Voeg de gesneden courgette en paprika toe en bak dit al roerend op middelmatig vuur 5 minuten mee. 
  3. Voeg daarna de vegan rul stukjes toe en bak dit geheel al roerend nog eens 2 minuten mee op laag vuur.
  4. Nu is het tijd om de gepelde tomaten, bonen en een half glas groentebouillon toe te voegen. Dek de pan af en laat het geheel 20 min sudderen op laag tot middelhoog vuur. Roer de chili zo nu en dan een paar keer door, zo voorkom je dat het aan de bodem blijft plakken. Als de chili droog begint te worden zet je het vuur lager en voeg je nog een beetje groentebouillon toe.
  5. Wanneer de chilli klaar is voeg je het blikje (uitgelekte) mais toe aan het gerecht.

Tip! De volgende dag smaakt deze chili nog lekkerder! Een nachtje overnachten in de koelkast doet de Chilli Sin Carne goed! De kruiden komen dan nog meer tot zijn recht. Zeer geschikt als lunch. Let wel op dat het kan leiden tot jaloezie bij je collega’s. :)

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Blijf op de hoogte

Mis nooit exclusieve kortingsacties, heerlijke recepten en meer zodra je je aanmeld voor de Greenpowders update. Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je eerste bestelling.

We zullen je gegevens nooit delen en je kunt je altijd weer afmelden.

Gerelateerde posts

Recepten

Vegan Linzen Dahl

Deze overheerijke linzen stoofpot is ook lekker met kikkererwten inplaats van linzen. Het wordt meestal met naanbrood gegeten maar is met rijst ook super! Ingrediënten

Lees meer »
Inspiratie

Greenpowders trots sponsor u-track atleten

Een groep van 12 atleten in Utrecht wordt klaargestoomd en voorbereid op een professionele carrière in de atletiek. Samen met partners helpen we ze met voedingsadviezen en producten om hun doelstellingen op een gezonde en verantwoorde manier waar te maken.

Lees meer »
Plantaardige voeding

Superfood of superhype

Superfoods, wat houdt dat nou precies in? Hoewel er geen exacte definitie is worden Superfoods meestal gezien als voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen en

Lees meer »
Smoothies

Dadel kaneel smoothie

https://youtu.be/J0Yw1S_wWXoWie verras jij vandaag met deze heerlijke zoete dadel kaneel smoothie? Ingrediënten 300ml sojadrink 3 à 4 dadels zonder pit 1 eetlepel kaneel 1 eetlepel

Lees meer »

Bedankt!

Hierbij jouw kortingscode voor 10% korting:

YES-VE-GAN-10

We sturen je ook nog een bevestiging met daarin de kortingscode en een gratis smoothie ebook.

Meld je aan voor korting

Ontvang 10% korting en smoothie ebook

Je ontvangt direct je kortingscode en we delen graag onze liefde voor heerlijke smoothies met je.

Winkelmand
Je winkelmand is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt