fbpx

Gemiddeld  bij 229 beoordelingen

Q&A: 7 vragen aan Marieke van Noord

Marieke is een zeer fanatieke sportvrouw. Van kickboksen en krachttraining naar hardlopen en ontspanning vinden in yoga. We waren zeer dankbaar dat we een yoga video shoot met haar mochten doen. Een boks video houden jullie nog even tegoed. Marieke’s dieet is helemaal plantaardig, daarom waren we benieuwd wat haar beweegredenen zijn en wat haar tips zijn voor mensen die dit ook overwegen. Uiteraard zijn we ook benieuwd naar haar favoriete smoothie!

G: Hi Marieke, wat voor sport doe je? En hoe belangrijk is sporten voor je?

M: Voorheen was ik erg druk met kickboksen en conditie trainen. Het laatste jaar ben ik echter druk met kracht en nog steeds wel ook met conditie trainen. Dit doe ik buiten, zoals in bootcamp vorm als in hardlopen. Ook heb ik thuis de beschikking over een echt serieuze home gym, waar ik onder begeleiding van mijn man echt goede krachttrainingen kan doen.
Trainen is voor mij belangrijk, het voelt niet als iets wat moet. Ik doe dit al jaren. Het hoort gewoon bij mij. Ik probeer gemiddeld 4 a 5 x per week te trainen, en op dagen dat ik niet train pak ik mijn rust door middel van Yoga. Mijn man (Nills van Noord) is topsporter, dus dat maakt het ook nog eens een stuk gezelliger door dat wij ook vaak samen kunnen trainen.

G: Hoelang ben je al vegan en wat was de voornaamste reden om te stoppen met het eten en drinken van vlees en zuivel.

M: Ik eet al jaren geen vlees, heb vlees ten eerste nooit lekker gevonden. En daarnaast vind ik de energie van vlees heel heftig, iets wat vermoord is daarna in je lichaam stoppen. Dat gaat er bij mij niet in.
Dit voel ik ook zo met overige zuivel producten. Ei lust ik trouwens ook niet.

G: Wat waren  de eerste verschillen die je merkte toen je alleen maar plantaardig begon te eten?

M: Ik geloof er in dat het mijn lichaam ten goede komt, wanneer je echt bewust kiest wat je in je lichaam stopt, krijg je ongemerkt veel meer nuttige voedingstoffen binnen. Ik ben erg gevoelig voor suiker, maar merk dit direct aan mijn lijf. Ik word moe, futloos, opgeblazen gevoel.

In veel zuivel zit toch stiekem suiker en lactose zorgt weer voor dat nare opgeblazen gevoel.

G: Welke tip zou je mee willen geven aan mensen die er aan zitten te denken om veganist te worden of aan diegene die wat vaker plantaardig willen eten?

M: Toch echt even bewust nadenken wat je lijf nodig heeft. En vooral sporters! Je hoeft geen kilo’s whey tot je te nemen. Vet veel suiker! Kip is ook helemaal overbodig als je je lijf met plantaardige eiwitten kan vullen, welke dan ook voor een fijne maaltijd zorgen, zonder evt. schuldgevoel.

G: Als sporter hoeven we niet uit te leggen hoe belangrijk voeding is, maar we zijn wel benieuwd naar je favoriete maaltijd.

M: Ontbijt! Ik ontbijt elke dag met crackers met Pindakaas en banaan. Dit verveeld echt nooit!

G: Een hack maakt alles soms net wat aangenamer of makkelijker. Welke vegan hack zou je mensen willen aanraden?

M: Alles is lekker met Hummus ;)

G: Deze vraag kan natuurlijk niet ontbreken ????Wat is je ultieme smoothie recept? 

M: Die staat op de site! Volgens mij heet hij Marieke’s Happy Holiday Smoothie, met kaki en pompoen. Smaakt naar Cookie Dough… echt een cadeautje.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Blijf op de hoogte

Mis nooit exclusieve kortingsacties, heerlijke recepten en meer zodra je je aanmeld voor de Greenpowders update. Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je eerste bestelling.

We zullen je gegevens nooit delen en je kunt je altijd weer afmelden.

Gerelateerde posts

Smoothies

Popeye’s Coffee

Wist je dat Popeye ook een enorme fan is van onze koffie smaak? Hij drinkt zijn koffie dan ook het liefst met een portie Coffee

Lees meer »
Smoothies

Hulk Smash Smoothie

The Hulk’s favoriete smoothie zit boordevol gezonde ingrediënten. Uitermate geschikt voor wanneer je de wereld moet redden en toch nog even snel je vitamientjes en

Lees meer »
Recepten

Vegan Linzen Dahl

Deze overheerijke linzen stoofpot is ook lekker met kikkererwten inplaats van linzen. Het wordt meestal met naanbrood gegeten maar is met rijst ook super! Ingrediënten

Lees meer »
Inspiratie

Greenpowders trots sponsor u-track atleten

Een groep van 12 atleten in Utrecht wordt klaargestoomd en voorbereid op een professionele carrière in de atletiek. Samen met partners helpen we ze met voedingsadviezen en producten om hun doelstellingen op een gezonde en verantwoorde manier waar te maken.

Lees meer »

Bedankt!

Hierbij jouw kortingscode voor 10% korting:

YES-VE-GAN-10

We sturen je ook nog een bevestiging met daarin de kortingscode en een gratis smoothie ebook.

Meld je aan voor korting

Ontvang 10% korting en smoothie ebook

Je ontvangt direct je kortingscode en we delen graag onze liefde voor heerlijke smoothies met je.

Winkelmand
Je winkelmand is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt