De traditionele Carbonara is één van de meest authentieke en tegelijkertijd ook één van de minst veganistische pasta gerechten die bestaat. Deze romige Italiaanse pastasaus wordt namelijk bereid met eieren, spek (pancetta) en parmezaanse kaas. Hoog tijd om hier iets op te verzinnen. Wij gingen de uitdaging aan en hebben een veganistische, gezonde versie van de klassieker bedacht namelijk de Spaghetti Carbon Nada!
Zonder ei, kaas, bacon en room? Is that even possible? Ja dat is zeker possible en we delen graag het recept met jou.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 gepelde ui fijngesneden
- 3 pakken AH vegan spekreepjes
- 2 pakjes soja kookroom Alpro
- 8 eetlepels vegan parmezaanse kaas of edelgistvlokken
- 1 snufje kala namak zout
- 1 snufje zwarte peper
- 1 takje verse peterselie
Bereidingswijze:
- Zet een pan met water op het vuur, voeg een snufje zout toe en kook de pasta ‘al dente’.
- Verwarm de olijfolie in een wokpan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en ui. Als dit na een paar minuten begint te glanzen is het tijd om de vegan spekreepjes toe te voegen. Bak al roerend, de spekreepjes op middelmatig vuur totdat ze lekker knapperig worden.
- In de tussentijd doe je de kookroom, vegan parmezaanse kaas, kala namak zout, peterselie (fijngesneden) en de zwarte peper in een kom en kluts je dit met een lepel tot een smeuïg geheel.
- Wanneer de pasta ‘al dente’ is, giet je het af (zie tip onderaan!).
- Voeg dan de pasta, samen met de saus uit de kom toe aan de pan met de spekreepjes. Roer dit geheel nog even goed door en voila! Je nieuwe favoriete pasta gerecht is klaar om geserveerd te worden.
Buon appetito!
TIP: Bewaar wat water waar je de pasta in hebt gekookt. Dit kan je gebruiken wanneer de saus te dik is.