fbpx

Gemiddeld  bij 229 beoordelingen

Streetfood – Panini Panelle

‘’U pane chi paneddi’’

Een gerecht dat vroeger door de armere Siciliaanse gemeenschap werd gegeten met als belangrijkste ingrediënt kikkererwtenmeel. Deze door de arabieren ergens tussen de 9e en 11e eeuwse geïntroduceerde snack wordt tegenwoordig in Palermo op iedere hoek van de straat verkocht.

Palermitanen serveren dit populaire streetfood gerecht het liefst op een wit sesambroodje en voegen daar citroensap, zout, peper en verse peterselie aan toe.

Panelle zijn gefrituurde schijfjes. Echt gezond wil ik het niet noemen maar dat zijn frietjes ook niet. Dus ook hier geldt dat je er met mate van moet genieten :)

Het recept telt slechts een paar ingrediënten, het is Vegan en super simpel te bereiden. Dus mocht je zin hebben om dit gerecht te proberen zonder helemaal naar Palermo af te reizen. Dan heb ik het recept voor je.

Ingrediënten voor 4 broodjes

  • Kikkerewtenmeel (besan) 120 gram
  • Koud water 360 ml
  • Knoflook 1 teentje fijn
  • Zeezout 1/2 theelepel
  • Snufje vers gemalen peper
  • Peterselie 8 gram
  • Zonnebloem olie om in te bakken

Bereidingswijze

Je neemt een diepe pan en voegt daar het koude water, het kikkererwtenmeel en zout aan toe.

Daarna begin je met het roeren van het meel op een laag vuurtje. Roer voor ongeveer 6 a 7 minuten constant zachtjes één kant op met een pollepel totdat je een zachte crème krijgt die klontvrij is. Zodra het mengsel loslaat van de bodem door het roeren zet je het vuur uit en voeg je de fijngesneden peterselie toe aan het deeg.

Nu begint het leuke werk. Je neemt een bakplaat met bekleed met bakpapier en je smeert het mengsel uit over de bakplaat. Zorg ervoor dat het ongeveer een halve cm dik is. Nu laat je dit rusten zodat het kan afkoelen en opstijven. Zodra het genoeg is afgekoeld is het tijd om het te snijden. Je kunt er nu elke vorm van maken die je wilt.

Frituur nu de panelle’s in hete zonnebloemolie totdat ze goudbruin zijn. Zodra ze klaar zijn laat je ze uitlekken op een bord met keuken papier.

Zoals ik hierboven al vermeld heb serveer je de panelle’s op een witte sesambol. Snij de bollen open en doe er 3 stuks per broodje in. Sprenkel hier wat citroen over en voeg peper, zout en peterselie toe naar smaak. Dit smaakt trouwens heerlijk met een paar plakken tomaat en rucola erbij!

Buon appetito!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Blijf op de hoogte

Mis nooit exclusieve kortingsacties, heerlijke recepten en meer zodra je je aanmeld voor de Greenpowders update. Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je eerste bestelling.

We zullen je gegevens nooit delen en je kunt je altijd weer afmelden.

Gerelateerde posts

Smoothies

Popeye’s Coffee

Wist je dat Popeye ook een enorme fan is van onze koffie smaak? Hij drinkt zijn koffie dan ook het liefst met een portie Coffee

Lees meer »
Smoothies

Hulk Smash Smoothie

The Hulk’s favoriete smoothie zit boordevol gezonde ingrediënten. Uitermate geschikt voor wanneer je de wereld moet redden en toch nog even snel je vitamientjes en

Lees meer »
Recepten

Vegan Linzen Dahl

Deze overheerijke linzen stoofpot is ook lekker met kikkererwten inplaats van linzen. Het wordt meestal met naanbrood gegeten maar is met rijst ook super! Ingrediënten

Lees meer »
Inspiratie

Greenpowders trots sponsor u-track atleten

Een groep van 12 atleten in Utrecht wordt klaargestoomd en voorbereid op een professionele carrière in de atletiek. Samen met partners helpen we ze met voedingsadviezen en producten om hun doelstellingen op een gezonde en verantwoorde manier waar te maken.

Lees meer »

Bedankt!

Hierbij jouw kortingscode voor 10% korting:

YES-VE-GAN-10

We sturen je ook nog een bevestiging met daarin de kortingscode en een gratis smoothie ebook.

Meld je aan voor korting

Ontvang 10% korting en smoothie ebook

Je ontvangt direct je kortingscode en we delen graag onze liefde voor heerlijke smoothies met je.

Winkelmand
Je winkelmand is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt