fbpx

Gemiddeld  bij 212 beoordelingen

Vegan Bolognese saus

De zwaargewicht kampioen onder de gehaktsauzen die zo authentiek en lekker smaakt dat je bijna vergeet dat hij uit planten bestaat!

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 gepelde ui fijngesneden
  • 1 waspeen geraspt (120 gram)
  • 2  steeltjes selderij fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel oregano
  • 1 wijnglas rode wijn (vegan)
  • 1 longdrinkglas groentebouillon
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 pak vegan gehakt stukjes
  • 2 blikken gepelde tomaten (gemalen)

Bereiden

  1. Om te beginnen warm je de olie op in de pan en fruit je op laag tot middelmatig vuur de fijngesneden knoflook en ui. Zodra dit na een paar minuten zacht gefruit is en glanst voeg je daar de wortel en selderij toe. Stoof het geheel goed door, tot alle groente zacht is en begint te geuren.
  2. Voeg nu de vegan gehakt toe en zet het vuur iets hoger. Blijf roeren in de pan zodat er niets kan aanbranden. Schenk nu de wijn toe en laat dit een paar minuten pruttelen.
  3. Voeg nu gepelde tomaten, laurierblad en oregano toe en roer alles goed door.
  4. Laat de saus nu minstens een uur lang pruttelen op laag vuur, met de deksel op een kiertje. Vergeet niet om zo nu en dan de saus door te roeren en voeg eventueel in kleine hoeveelheid steeds wat bouillon toe. Dit zorgt ervoor dat de saus niet aanbrandt of te dik wordt.
  5. Kook als de saus bijna klaar is de pasta al dente in een ruime pan met flink zout water.

Serveer je bordje vegan spaghetti Bolognese met een paar lepels Vegan Parmezaanse kaas eroverheen om het feestmaal compleet te maken.

Buon appetito!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Blijf op de hoogte

Mis nooit exclusieve kortingsacties, heerlijke recepten en meer zodra je je aanmeld voor de Greenpowders update. Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je eerste bestelling.

We zullen je gegevens nooit delen en je kunt je altijd weer afmelden.

Gerelateerde posts

Recepten

Vegan Linzen Dahl

Deze overheerijke linzen stoofpot is ook lekker met kikkererwten inplaats van linzen. Het wordt meestal met naanbrood gegeten maar is met rijst ook super! Ingrediënten

Lees meer »
Inspiratie

Greenpowders trots sponsor u-track atleten

Een groep van 12 atleten in Utrecht wordt klaargestoomd en voorbereid op een professionele carrière in de atletiek. Samen met partners helpen we ze met voedingsadviezen en producten om hun doelstellingen op een gezonde en verantwoorde manier waar te maken.

Lees meer »
Plantaardige voeding

Superfood of superhype

Superfoods, wat houdt dat nou precies in? Hoewel er geen exacte definitie is worden Superfoods meestal gezien als voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen en

Lees meer »
Smoothies

Dadel kaneel smoothie

https://youtu.be/J0Yw1S_wWXoWie verras jij vandaag met deze heerlijke zoete dadel kaneel smoothie? Ingrediënten 300ml sojadrink 3 à 4 dadels zonder pit 1 eetlepel kaneel 1 eetlepel

Lees meer »

Bedankt!

Hierbij jouw kortingscode voor 10% korting:

YES-VE-GAN-10

We sturen je ook nog een bevestiging met daarin de kortingscode en een gratis smoothie ebook.

Meld je aan voor korting

Ontvang 10% korting en smoothie ebook

Je ontvangt direct je kortingscode en we delen graag onze liefde voor heerlijke smoothies met je.

Winkelmand
Je winkelmand is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt