Bereidingswijze pasta saus:
- Om te beginnen warm je de olie op in de pan en fruit je op laag tot middelmatig vuur de fijngesneden knoflook en ui.
- Voeg nu de vegan gehakt toe en zet het vuur iets hoger. Blijf roeren in de pan zodat er niets kan aanbranden.
- Voeg nu de tomatensaus, een beetje zout en eventueel een beetje oregano toe en roer alles goed door.
- Laat de saus minimaal 10 min pruttelen op laag vuur, met de deksel op een kiertje. Vergeet niet om zo nu en dan de saus door te roeren.
Bereidingswijze lasagne:
- Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en bedek de bodem met een beetje saus.
- Leg daarop een laag lasagne bladen, een laag saus, een laag spinazie, stukjes cherry tomaten en klein beetje plantaardige kaas.
- Herhaal deze stappen totdat je saus bijna op is. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag tomaten saus.
- Bedek je lasagne nu af met de plantaardige kaas en bak het af in de oven.
Ingrediënten:
- Gele linzen lasagne
- Vegan gehakt
- Cherry tomaten
- Spinazie
- Vegan strooikaas
- Tomaten saus
- olijfolie, knoflook en ui