fbpx

Gemiddeld  bij 229 beoordelingen

Vegan on a budget 5 tips

Een vegan lifestyle/dieet kost veel geld! Dat is 1 van de redenen die je vaak hoort als excuus om niet plantaardig te gaan eten. Nou ik kan je vertellen dat het absoluut niet duur hoeft te zijn om gezond en plantaardig te shoppen.

Integendeel! Ik heb 5 tips voor jou om aardig wat dinero te besparen bij je volgende boodschappen trip!

Tip 1: Ontdek nieuwe winkels

Ga op avontuur en neem is een kijkje bij de toko of turkse supermarkt. Grote kans dat je bijv bij je lokale Toko bulkpakken rijst, noedels, kruiden, kokosmelk en grote blokken tofu veel goedkoper kan krijgen dan bij je normale supermarkt. Dit geldt ook voor de turkse supermarkt. Daar scoor je makkelijk en goedkoper grote pakken bonen, linzen, couscous, bulgur en pasta. Grote kans dat je geïnspireerd wordt nieuwe gerechten te maken en ook nog is nieuwe producten tegenkomt die je nog niet eerder hebt gezien.

Tip 2: Lunch prep

Als het goed is heb je nu allerlei lekkere gezonde boodschappen van de Toko of turkse supermarkt weten te scoren en ben je opweg naar de keuken om een overheerlijk avondmaal op tafel te zetten. Tip nummer 2 is dan ook om nu je toch bezig bent gelijk een extra portie te maken zodat je ook de volgende dag een lekkere lunch hebt zonder daar weer geld en tijd aan te besteden. Win/win zou ik zeggen.

Tip 3: Maak gebruik van je vriezer

Diepvriesgroenten zijn voordeliger dan verse groente en langer houdbaar dan verse groenten.

Broccoli, asperges, bloemkool, sperziebonen, boerenkool, pompoenblokjes, rode kool en spinazie zijn enkele voorbeelden van groenten die je kunt vinden in het vriesvak. Ze smaken net zo goed en je hoeft ook niet bang te zijn dat alle goede voeidngswaarden verloren gaan door het invriezen want dat is niet het geval.

Bevroren fruit is er ook in overvloed in het vriesvak. Uitermate geschikt om in een bak plantaardige yogurt te doen of om lekkere
smoothies en smoothiebowls te maken.

Diepvries groente en fruit zijn veel langer houdbaar en een stuk voordeliger dan vers fruit en groenten.

Tip 4: Creativiteit

Voordat je weer richting de supermarkt gaat om last minute boodschappen te doen voor het avond eten raad ik je aan is een kijkje te nemen in je koelkast. Grote kans dat daar nog 3 verdwaalde aardappelen, een stuk wortel, een halve courgette en een stuk spitskool vindt.

Neem nu een kijkje in je keukenkast. De kans bestaat dat je vast iets tegen komt zoals linzen of kikkererwten die je allang vergeten was maar waar je met de vergeten groente uit de koelkast en een beetje fantasie alsnog een overheerlijke gezonde soep mee op tafel kan zetten.

Dit scheelt weer money en een rit naar de supermarkt.

Tip 5: Maak een boodschappenlijst

Op pad gaan met een boodschappenlijst is een goed idee als je wilt besparen. Bedenk van te voren wat je de aankomende week/ dagen wilt eten en noteer de producten die je niet in huis hebt om dit te maken. Voordeel van een lijst is dat je niet onnodig langs schappen hoeft te lopen wat kan resulteren in impulsaankopen.

Een extra tip is om niet boodschappen te gaan doen wanneer je honger hebt. Iedereen weet dat je dan geneigd bent lekkere dingen te gaan kopen waar je op dat moment trek in hebt. Grote kans dat je dan bijvoorbeeld thuis komt met onnodig veel lekkers terwijl je al heel veel in de kast hebt liggen.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Blijf op de hoogte

Mis nooit exclusieve kortingsacties, heerlijke recepten en meer zodra je je aanmeld voor de Greenpowders update. Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je eerste bestelling.

We zullen je gegevens nooit delen en je kunt je altijd weer afmelden.

Gerelateerde posts

Smoothies

Popeye’s Coffee

Wist je dat Popeye ook een enorme fan is van onze koffie smaak? Hij drinkt zijn koffie dan ook het liefst met een portie Coffee

Lees meer »
Smoothies

Hulk Smash Smoothie

The Hulk’s favoriete smoothie zit boordevol gezonde ingrediënten. Uitermate geschikt voor wanneer je de wereld moet redden en toch nog even snel je vitamientjes en

Lees meer »
Recepten

Vegan Linzen Dahl

Deze overheerijke linzen stoofpot is ook lekker met kikkererwten inplaats van linzen. Het wordt meestal met naanbrood gegeten maar is met rijst ook super! Ingrediënten

Lees meer »
Inspiratie

Greenpowders trots sponsor u-track atleten

Een groep van 12 atleten in Utrecht wordt klaargestoomd en voorbereid op een professionele carrière in de atletiek. Samen met partners helpen we ze met voedingsadviezen en producten om hun doelstellingen op een gezonde en verantwoorde manier waar te maken.

Lees meer »

Bedankt!

Hierbij jouw kortingscode voor 10% korting:

YES-VE-GAN-10

We sturen je ook nog een bevestiging met daarin de kortingscode en een gratis smoothie ebook.

Meld je aan voor korting

Ontvang 10% korting en smoothie ebook

Je ontvangt direct je kortingscode en we delen graag onze liefde voor heerlijke smoothies met je.

Winkelmand
Je winkelmand is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt