fbpx

Gemiddeld  bij 229 beoordelingen

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]Erwten eiwit is het meest gebruikte veganistische alternatief voor whey eiwit. Deze hoogwaardige plantaardige eiwit is volledig vrij van lactose, tarwe, soja en gluten, waardoor het ook uitermate geschikt is voor mensen met een voedselallergie of  voedsel intolerantie.
Erwten bevatten van nature veel eiwitten, ongeveer 22 gram per 100 gram (gedroogd). De aminozuren van erwten eiwit worden langzamer verteerd, afgegeven en opgenomen door het lichaam dan die van whey eiwit, maar daarin tegen weer sneller dan de aminozuren uit caseïne. Dit heeft als voordeel dat je langdurig over alle benodigde bouwstoffen kan beschikken en zodoende optimaal kan herstellen .
Erwten eiwit wordt veel gebruikt door vegetariërs en veganisten maar daarnaast ook als alternatief voor whey eiwit door mensen met maagklachten. Het is namelijk goed verteerbaar en minder belastend voor het darmstelsel. Het geeft geen opgeblazen gevoel zoals sommigen ervaren met whey eiwitten.
Hoe wordt het gemaakt?
De gedroogde velderwten worden simpel gezegd gemalen tot poeder. En net zoals je het eiwit en caseïne-eiwit in melk kan concentreren en onttrekken, kan je dat dus ook doen met de eiwitten in erwten. 
Biologische waarde
De biologische waarde is de verhouding tussen de hoeveelheid proteine in voedsel ten opzichte van die in het menselijk lichaam. Een hoge biologische waarde betekent dat er relatief veel essentiële aminozuren aanwezig zijn.
Over het algemeen hebben dierlijke eiwitten een hogere biologische waarde dan plantaardige eiwitten. De biologische waarde van plantaardige eiwitten kunnen verhoogd worden door elkaar aan te vullen. Graan heeft een laag lysine– en een hoog methionine gehalte, terwijl peulvruchten een hoog lysine- en een laag methioninegehalte hebben.
Je hebt 20 aminozuren nodig. Elf hiervan worden door het lichaam zelf aangemaakt en de andere negen aminozuren zal je uit voedsel moeten halen. Deze negen aminozuren worden essentiële aminozuren genoemd
Erwten Eiwit bevat wel alle negen essentiële aminozuren, maar is officieel geen volwaardig eiwit omdat het niet over voldoende methionine en cysteïne beschikt.
 Door voedingsmiddelen met een tekort aan een bepaald aminozuur te combineren met een voedingsmiddel dat juist van deze aminozuren een relatief overschot heeft, kun je het volwaardig maken.
Voor een compleet volwaardig aminozuurprofiel dien je verschillende plantaardige eiwitten te combineren.
Onze Greenpowders protein shake bestaat uit een combinatie van de beste plantaardige eiwitbronnen die samen alle essentiële aminozuren bevatten. Ideaal om het naast een gezond plantaardig dieet als supplement te nemen. Zo voorzie je jouw lichaam van alle eiwitten, die nodig zijn voor optimale spiergroei en herstel van het lichaam!
 [/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”20px” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_image_id=”” background_color=”rgba(255,255,255,0.85)” background_image=”” background_position=”left top” undefined=”” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius_top_left=”” border_radius_top_right=”” border_radius_bottom_left=”” border_radius_bottom_right=”” box_shadow=”no” box_shadow_vertical=”” box_shadow_horizontal=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”15px” padding_right=”15px” padding_bottom=”” padding_left=”15px” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Proeven?

Bestel voor €2,49 een proefzakje en maak de perfecte vegan shake met Greenpowders

[fusion_fontawesome icon=”fa-check-circle fas” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” circle=”no” iconcolor=”#44c655″ circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]
€2 korting op je volgende bestelling
[fusion_fontawesome icon=”fa-check-circle fas” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” circle=”no” iconcolor=”#44c655″ circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]
Gratis verzenden
[fusion_fontawesome icon=”fa-check-circle fas” size=”” flip=”” rotate=”” spin=”no” alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” circle=”no” iconcolor=”#44c655″ circlecolor=”” circlebordercolor=”” animation_type=”” animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ animation_offset=””][/fusion_fontawesome]
Inclusief een heerlijk smoothie recept

[fusion_button link=”https://greenpowders.nl/update/product/protein-powder/?attribute_inhoud=30+gram+proefzakje&attribute_frequentie=Eenmalig&variation_id=14&add-to-cart=10″ text_transform=”” title=”” target=”_self” link_attributes=”” alignment=”” modal=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” color=”custom” button_gradient_top_color=”#ff5f00″ button_gradient_bottom_color=”#ff5f00″ button_gradient_top_color_hover=”#d64e00″ button_gradient_bottom_color_hover=”#d64e00″ accent_color=”” accent_hover_color=”” type=”” bevel_color=”” border_width=”” size=”medium” stretch=”yes” shape=”” icon=”” icon_position=”left” icon_divider=”no” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]BESTEL NU VOOR €2,49[/fusion_button][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Erwten eiwit is het meest gebruikte veganistische alternatief voor whey eiwit. Deze hoogwaardige plantaardige eiwit is volledig vrij van lactose, tarwe, soja en gluten, waardoor het ook uitermate geschikt is voor mensen met een voedselallergie of  voedsel intolerantie.

Erwten bevatten van nature veel eiwitten, ongeveer 22 gram per 100 gram (gedroogd). De aminozuren van erwten eiwit worden langzamer verteerd, afgegeven en opgenomen door het lichaam dan die van whey eiwit, maar daarin tegen weer sneller dan de aminozuren uit caseïne. Dit heeft als voordeel dat je langdurig over alle benodigde bouwstoffen kan beschikken en zodoende optimaal kan herstellen .

Erwten eiwit wordt veel gebruikt door vegetariërs en veganisten maar daarnaast ook als alternatief voor whey eiwit door mensen met maagklachten. Het is namelijk goed verteerbaar en minder belastend voor het darmstelsel. Het geeft geen opgeblazen gevoel zoals sommigen ervaren met whey eiwitten.

Hoe wordt het gemaakt?

De gedroogde velderwten worden simpel gezegd gemalen tot poeder. En net zoals je het eiwit en caseïne-eiwit in melk kan concentreren en onttrekken, kan je dat dus ook doen met de eiwitten in erwten. 

Biologische waarde

De biologische waarde is de verhouding tussen de hoeveelheid proteïne in voedsel ten opzichte van die in het menselijk lichaam. Een hoge biologische waarde betekent dat er relatief veel essentiële aminozuren aanwezig zijn.

Over het algemeen hebben dierlijke eiwitten een hogere biologische waarde dan plantaardige eiwitten. De biologische waarde van plantaardige eiwitten kunnen verhoogd worden door elkaar aan te vullen. Graan heeft een laag lysine– en een hoog methionine gehalte, terwijl peulvruchten een hoog lysine- en een laag methionine gehalte hebben.

Je hebt 20 aminozuren nodig. Elf hiervan worden door het lichaam zelf aangemaakt en de andere negen aminozuren zal je uit voedsel moeten halen. Deze negen aminozuren worden essentiële aminozuren genoemd

Erwten eiwit bevat wel alle negen essentiële aminozuren, maar is officieel geen volwaardig eiwit omdat het niet over voldoende methionine en cysteïne beschikt.

 Door voedingsmiddelen met een tekort aan een bepaald aminozuur te combineren met een voedingsmiddel dat juist van deze aminozuren een relatief overschot heeft, kun je het volwaardig maken.

Voor een compleet volwaardig aminozuurprofiel dien je verschillende plantaardige eiwitten te combineren.

Onze Greenpowders protein shake bestaat uit een combinatie van de beste plantaardige eiwitbronnen die samen alle essentiële aminozuren bevatten. Ideaal om het naast een gezond plantaardig dieet als supplement te nemen. Zo voorzie je jouw lichaam van alle eiwitten, die nodig zijn voor optimale spiergroei en herstel van het lichaam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor korting

Ontvang 10% korting en smoothie ebook

Je ontvangt direct je kortingscode en we delen graag onze liefde voor heerlijke smoothies met je.

Bedankt!

Hierbij jouw kortingscode voor 10% korting:

YES-VE-GAN-10

We sturen je ook nog een bevestiging met daarin de kortingscode en een gratis smoothie ebook.

Winkelmand
Je winkelmand is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt