fbpx

Gemiddeld  bij 229 beoordelingen

Veganisme vanuit een ethisch perspectief

“Veganisme is een levenswijze waarbij alle vormen van uitbuiting en wreedheid naar dieren voor voedsel, kleding en andere doeleinden word geprobeerd uit te sluiten, voor zover mogelijk en praktisch haalbaar.”

We beschouwen onszelf als echte dierenvrienden, zij zijn onze beste maatjes, metgezellen en ze worden zelfs gezien als leden van onze familie. Maar tegelijkertijd worden er in Nederland ook elke dag 1.750.000 dieren geslacht. Dat zijn gemiddeld 1000 dieren per minuut en daar wordt dan de visvangst nog niet eens bij meegerekend.

We leven in een samenleving waar je vanaf je geboorte mee krijgt dat sommige dieren lief en schattig zijn en dat andere dieren geboren worden met als enige doel om te eindigen op ons bord. We hebben dit gedrag genormaliseerd en staat in werkelijkheid ver weg van de realiteit. Deze dieren worden aan de lopende band gefokt om ons van vlees, melk en eieren te voorzien.

Dieren voelen pijn net als wij. Ze voelen dezelfde emoties zoals vreugde, liefde, angst en verdriet die wij als mensen ook voelen. Alleen al het feit dat dieren pijn ervaren en net als ons een aangeboren voorkeur hebben om te blijven leven maakt het een morele plicht om ze te beschermen inplaats van ze uit te buiten en te profiteren van hun onschuld en zachtaardigheid.

Het lijden dat ontstaat bij het produceren van dierlijke producten is immens en onnodig, al helemaal in de tijd waar we in leven. Elke aankoop die we doen is een keuze, het is een stem voor het soort wereld waarin we willen leven. Dus als we dierlijke producten blijven kopen, of producten die op dieren zijn getest, zeggen we dat we ons op ons gemak voelen in een wereld waarin dieren geweld wordt aangedaan.

Wanneer we echter voor een veganistische lifestyle kiezen, verklaren we dat we tegen dierenmishandeling zijn en dat we in een geweldloze wereld willen leven.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Blijf op de hoogte

Mis nooit exclusieve kortingsacties, heerlijke recepten en meer zodra je je aanmeld voor de Greenpowders update. Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je eerste bestelling.

We zullen je gegevens nooit delen en je kunt je altijd weer afmelden.

Gerelateerde posts

Smoothies

Popeye’s Coffee

Wist je dat Popeye ook een enorme fan is van onze koffie smaak? Hij drinkt zijn koffie dan ook het liefst met een portie Coffee

Lees meer »
Smoothies

Hulk Smash Smoothie

The Hulk’s favoriete smoothie zit boordevol gezonde ingrediënten. Uitermate geschikt voor wanneer je de wereld moet redden en toch nog even snel je vitamientjes en

Lees meer »
Recepten

Vegan Linzen Dahl

Deze overheerijke linzen stoofpot is ook lekker met kikkererwten inplaats van linzen. Het wordt meestal met naanbrood gegeten maar is met rijst ook super! Ingrediënten

Lees meer »
Inspiratie

Greenpowders trots sponsor u-track atleten

Een groep van 12 atleten in Utrecht wordt klaargestoomd en voorbereid op een professionele carrière in de atletiek. Samen met partners helpen we ze met voedingsadviezen en producten om hun doelstellingen op een gezonde en verantwoorde manier waar te maken.

Lees meer »

Bedankt!

Hierbij jouw kortingscode voor 10% korting:

YES-VE-GAN-10

We sturen je ook nog een bevestiging met daarin de kortingscode en een gratis smoothie ebook.

Meld je aan voor korting

Ontvang 10% korting en smoothie ebook

Je ontvangt direct je kortingscode en we delen graag onze liefde voor heerlijke smoothies met je.

Winkelmand
Je winkelmand is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt