fbpx

Gemiddeld  bij 229 beoordelingen

Voorbereiding op wedstrijden – Tips van hardlooptalent William Knol

Trainen, rusten, leren en eten, dat is hoe mijn meeste dagen eruit zien. Deze vier dingen kunnen ook niet zonder elkaar. Of nou ja drie van deze dingen kunnen niet zonder elkaar. Het leren is iets wat daarnaast ook moet gebeuren.

Ik ben William Knol en ben een middellange afstandsatleet en loop met name de 1500 en 800 meter. Sinds mijn tiende zit ik al op atletiek en eigenlijk weet ik al die tijd al dat dit ook mijn beste onderdelen zijn. Het mooie aan deze onderdelen vind ik dat het naast dat je hard moet kunnen lopen ook tactisch inzicht moet hebben om een race te kunnen winnen.

Ik heb me onlangs op de 1500 meter gekwalificeerd voor het WK onder 20 die in augustus dit jaar plaatsvindt in Colombia. Ik ga proberen daar te pieken. Belangrijk hiervoor is het afwerken van goede trainingen maar vooral ook om niet geblesseerd te raken. Om niet geblesseerd of overtraind te raken is het belangrijk om goed te rusten en goed gevarieerd te eten.  Naast gevarieerd eten vul ik mijn dagelijkse eten aan met enkele vitaminen supplementen en na trainingen drink ik altijd een eiwit shake van Greenpowders. Het liefst de Coffee Caramel Maca smaak. 

Tijdens een meerdaags toernooi zoals een NK of WK komen deze aspecten dan uiteindelijk bij elkaar en is het nog belangrijker om goed te rusten en te eten. Sneller herstellen van een wedstrijd als voorbereiding op de volgende ronde doe ik door goed uit te lopen, met te laten masseren en uiteraard mijn eiwitten te nemen. Dit met als doel zo veel mogelijk uit een toernooi te halen.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Blijf op de hoogte

Mis nooit exclusieve kortingsacties, heerlijke recepten en meer zodra je je aanmeld voor de Greenpowders update. Ontvang nu tijdelijk 10% korting op je eerste bestelling.

We zullen je gegevens nooit delen en je kunt je altijd weer afmelden.

Gerelateerde posts

Smoothies

Popeye’s Coffee

Wist je dat Popeye ook een enorme fan is van onze koffie smaak? Hij drinkt zijn koffie dan ook het liefst met een portie Coffee

Lees meer »
Smoothies

Hulk Smash Smoothie

The Hulk’s favoriete smoothie zit boordevol gezonde ingrediënten. Uitermate geschikt voor wanneer je de wereld moet redden en toch nog even snel je vitamientjes en

Lees meer »
Recepten

Vegan Linzen Dahl

Deze overheerijke linzen stoofpot is ook lekker met kikkererwten inplaats van linzen. Het wordt meestal met naanbrood gegeten maar is met rijst ook super! Ingrediënten

Lees meer »
Inspiratie

Greenpowders trots sponsor u-track atleten

Een groep van 12 atleten in Utrecht wordt klaargestoomd en voorbereid op een professionele carrière in de atletiek. Samen met partners helpen we ze met voedingsadviezen en producten om hun doelstellingen op een gezonde en verantwoorde manier waar te maken.

Lees meer »

Bedankt!

Hierbij jouw kortingscode voor 10% korting:

YES-VE-GAN-10

We sturen je ook nog een bevestiging met daarin de kortingscode en een gratis smoothie ebook.

Meld je aan voor korting

Ontvang 10% korting en smoothie ebook

Je ontvangt direct je kortingscode en we delen graag onze liefde voor heerlijke smoothies met je.

Winkelmand
Je winkelmand is leeg.

Het lijkt erop dat je nog geen keuze hebt gemaakt