Scrambled tofu

Deze plantaardige krachtpatser zit bommetje vol eiwitten. Hij is heerlijk, super makkelijk om te maken en het ziet er uit als echte scrambled eggs! Heerlijk met wat sneetjes brood als hartig ontbijt, als vulling voor je wrap of gecombineerd met een salade als lunch. Genoeg reden om dit geweldige recept een keer te proberen!

Ingrediënten

  • ½ blok tofu (ongv 200 gram)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Snufje zout
  • ½ theelepel kurkuma poeder
  • ½ theelepel paprika poeder
  • 1 ½ eetlepel edelgistvlokken

Bereiding

Verhit de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg dan de kruiden en de knoflook toe aan de olie. Verkruimel met je handen de tofu tot kleine stukjes en gooi dit in de pan. Voeg het zout toe en bak op hoog vuur de tofu al roerend. Zodra de tofu goudbruin is gebakken zet je het vuur uit en strooi je de edelgistvlokken eroverheen. Roer dit geheel nog even flink door elkaar en, voilà je scrambled tofu is ready to eat!

Hieronder een paar suggesties:

  • Doordat de tofu super absorberend is kan je het kruiden met wat je wilt. Vervang de kurkuma en paprikapoeder bijv. met ras el hanout of curry kruiden.
  • Italiaanse scrambled tofu met Italiaanse kruiden, verse tomaatjes, basilicumblaadjes geserveerd op een ciabatta broodje met een beetje vegan parmezaanse kaas om het gerecht compleet te maken.
  • Mexicaanse scrambled wrap maak je door er mexicaanse kruiden, zwarte bonen, salsa saus en eventueel avocado of guacamole aan toe te voegen. Voeg groenten toe aan je scrambled tofu naar wens. Denk hierbij bijv. aan asperges, courgette, champignons, spinazie, tomaat of paprika.
Met een beetje fantasie zijn de opties eindeloos, all up to you!